Behandlinghem, Stödboende & Övergångsboende

skolbergas kök

Maten på Skolberga är något utöver det vanliga. Vår duktiga kock, Juan, brinner verkligen för sitt arbete och hans välsmakande mat får alltid höga betyg och lovord i  våra enkätundersökningar. Juan är även utbildad skötare vilket kommer väl till pass då han arbetar miljöterapeutiskt med en boende som medhjälpare i matlagningen inför varje lunch.

 

Matpolicy

Maten som serveras på Skolberga är välsmakande, variationsrik, hälsosam och etisk ur ett miljö­ och djurskyddsperspektiv. Måltiderna serveras i en lugn,  trivsam och harmonisk miljö där boende och personal äter tillsammans. 

 

Variationrik kost

Matsedeln planeras av Skolbergas kock, i samråd med köksteam med inspiration från de boendes synpunkter och önskemål. Varje vecka serveras färsk fisk vid två måltider och en måltid är helt vegetarisk.

 

Etik och miljö

  • Vi strävar efter att ca 30 % av maten som serveras är ekologisk.
  • Vi väljer i möjligaste mån ekologiska mejeriprodukter.
  • Vi använder oss enbart av ägg från frigående höns med tillgång till utevistelse. 
  • Vi serverar endast svenskt kött med anledning av det bristande djurskyddet och den stora antibiotikaanvändningen utanför Sverige och självklart även för att stödja våra svenska bönder! 

                         

Webbdesign från Argonova